vrijdag 21 mei 2010

Gemiste kans

Owen vierde dinsdag zijn verjaardag op het kinderdagverblijf.
Ze haddden een mooie feestmuts voor hem gemaakt, er hingen slingers en de speciale feesttroon stond klaar.
Er werd voor hem gezongen en hij mocht trakteren. Helemaal geweldig dus!
De vriend van Owens juf kwam ook nog even langs. Ze had hem namelijk verteld dat dit jongetje helemaal gek van voetbal was en het wel leuk was als hij even met hem kwam voetballen.
Vriend van juf is Mark-Jan Fledderus van Heracles.
En wat doet Owen op het moment supreme?!
Zich verstoppen achter Kim, zijn juf. Hij heeft dus niet met hem gevoetbald.
Papa zei al..."Dat is jammer jongen, had je je kunnen laten zien. Heb je een mooie kruiwagen om over 13 jaar bij de beloften te zitten en dan doe je het niet" Juf Kim moest hier natuurlijk wel om lachen.Nee hoor Owen, doe maar lekker wat jij wilt. Je mag ook best de advocatuur in!




Moviepark

Gisteren zijn we met Owen een dagje naar Moviepark geweest.
Zara was lekker bij de buurvrouw (heerlijk tutten daar)
Het was schitterend weer en we zijn dan ook lekker verkleurd.
Bij binnenkomst meteen maar naar de stuntshow. Al die racende auto's, schietende boeven en agenten vond Owen maar niks. Gaan we naar huis vroeg hij steeds. En toen er ook nog eens een explosie plaats vond had hij het helemaal gehad. Brullen!!! Dat het allemaal niet echt was begreep hij niet helemaal. Pas aan het eind van de show zei hij "Was niet echt he"
Als eerste zijn we naar Nickland gegaan. Daar waren attracties voor de wat kleinere kids.
Owen heeft samen met papa in een bootje gezeten van Spongebob waarmee ze water konden spuiten.
Alleen.....konden de mensen langs de kant ook water spuiten...op de bootjes. Papa en Owen waren dus zeiknat! Maar who cares! T is mooi weer.
Daarna zijn we met zijn drietjes in de mystic river geweest. Dit was een soort wildwaterbaan met ronde bootjes. Nou dit vond Owen dus helemaal niks. Het enige wat ie steeds riep was..."Ik wil er uuuuuuuuiiiiiiiiiit!!!, Vind ik niet leuk!!"
Omdat het zo'n rustige dag was (aanrader wat lange rijen betreft) konden we zo overal in zonder wachtrijen.
De enige kids die er liepen waren van schoolreisjes.
We zijn nog in een bootje door het landschap van Ice Age geweest. Ook daar riep onze bange poeperd dat hij het niet leuk vond en er uit wou. Op het eind vond ie het dan toch nog wel aardig.
(KIJK DAT HOOFD)







Toen nog in de autootjes van Diego geweest. En hey daar riep hij voor de verandering eens niet dat hij eruit wilde.We hebben Spongebob en Patrick nog gezien en Dora en Diego.

 Ook hiervoor geld...op een afstandje leuk als ze maar niet te dichtbij komen.
Jee waar is die stoere durfal van ons gebleven?
Verder in de brandweerauto gezeten en in de speeltuin gespeeld.

Een ijsje gegeten en gewoon lekker rondgehobbeld daar. Na een paar uurtjes daar had hij het wel gezien en vroeg of we naar huis gingen.
Hij mocht nog wat leuks uitzoeken in de winkel en dan naar huis.
Komen we naar buiten en staat daar zo'n beest van Ice Age.

Ik vraag aan Owen of hij op de foto wil, maar nee hoor durf ik niet. Met mama samen wel. En zo geschiedde. Na de foto zei hij "Die was lief, hij aaide over mijn hoofd" en liep zwaaiend naar dat beest weg.

Het was een leuke dag, maar het was denk ik leuker geweest als Owen iets ouder was geweest.


maandag 17 mei 2010

3 jaar alweer

Gisteren was Owen jarig.
Om 7.45 's morgens kwam hij uit bed. Slaperig met zijn beertjes onder zijn arm.
Op onze slaapkamer werd hij door ons verwelkomd met een "lang zal hij leven" en een heel groot cadeau.
Toen hij het cadeau uitgepakt had keek hij wel even raar op. Oooooooh trampoline!!!( helemaal hyper)
En toen de doos open ging zat er niets in. Toen hij samen met papa vanuit het badkamer raar in de tuin keek en de trampoline zag staan was hij natuurlijk niet meer te houden.
Hij wou meteen op de trampoline. In zijn pyama met blote voeten (morgen kind snotverkouden) om 8 uur 's morgens.
Hij heeft nog nooit zo snel zijn kleren aangetrokken als gisteren.
Vanaf 13.00 was het feest. Groot feest. Ongeveer 23 kinderen en papa's en mama's. Wat een drukte!!
Hij kreeg van opa en oma en ooms en tantes een paar voetbalschoenen, sokken en voetbaltas. Oooh wat vond hij dat mooi. Het mooiste cadeau van de dag. Daar viel zelfs de trampoline bij in het niet.
De hele dag lekker met alle kids gespeeld. Papa en mama  hebben voor ober en koffiejuf gespeeld.
Al met al een zeer geslaagde dag! Het was behoorlijk laat geworden en om 22.00 lag hij helemaal uitgeteld in bed. (samen met zijn voetbalschoenen trouwens.) Papa en mama waren ook helemaal gesloopt hoor. Pfff wat een dag!!

donderdag 13 mei 2010

Beertjes

En dan zit je 's avonds laat je dochter de fles te geven. Lekker op haar kamertje in het schemerdonker met een lekker schapie onder je voeten.
En dan dwalen je gedachten weleens af.
Naar 3 jaar geleden (zondag wordt Owen alweer 3) Toen kregen we twee knufelbeertjes van vrienden van ons. Twee omdat we toen nog niet wisten of het er een of twee zouden worden.
De beertjes hebben vanaf dag een bij Owen in bed geslapen. Een beertje om te knuffelen en een reserve.
Maar ze werden alletwee goede vrienden met Owen.
Zulke goede vrienden dat ze nog steeds elke nacht bij Owen slapen. En als hij moe of ziek is zijn ze er ook....om hem te troosten.
Nu 3 jaar later ben je dan wel een hele vent, maar de beertjes blijven.
Als je moe bent druk je ze tegen je oortjes aan en begint dan zachtjes te hummen.
Ze zien er niet zo mooi meer uit als 3 jaar geleden maar zijn goud waard!

De moderne techniek

Ik heb zo'n leuk filmpje van Zara en Owen die ik hier wilde plaatsen, maar het lukt me niet.
Grrrrr...hier baal ik nou echt van.
Normaal gaan de moderne techniek en ik wel aardig samen. Nieuwe mobiel, leuk al die gadgets. Ed geeft zelfs zijn nieuwe foon aan mij om alle adressen etc in te stellen. Zo klaar, no problem. Homecinemasysteem aansluiten, ook geen probleem. Fotocamera, videocamera etc etc. Leuk leuk leuk.
Maar als dan niet wil wat ik wil baal ik ervan.
Oke mijn pc is gewoon hoogebejaard. Dat zat het zijn. Wat is nou het probleem.... de camera maakt geen verbinding met de pc. USB poort is te traag van de pc.
Maar ik heb het eerder gedaan en toen lukte het wel, dus waarom nu niet?! #$&%#
Vanavond maar weer eens proberen.
En verder vandaag, dauwtrappen!!!
Alleen werd Owen pas om 9 uur wakker. He vervelend he!

woensdag 12 mei 2010

Stier

Het sterrenbeeld Stier als kind


Astrologische naam Taurus
Periode 21 april - 22 mei
Element :Aarde
Trefwoord :Standvastige levenskern
Kwetsbaar lichaamsdeel :Keel
Planeet: Venus


Een Stierbaby laat zich liever niet dwingen en dat laat hij duidelijk merken. Jij wilt op tijd weg? Als hij zijn jasje niet wilt aandoen, dan zul je daar een flinke kluif aan hebben. Zijn Wil is groot en zijn methodes deze te tonen, onuitputtelijk. Je zult spierballen moeten kweken om uiteindelijk alles (op tijd) voor elkaar te krijgen.
Maar een Stierkindje is ook enorm lief en gek op knuffelen. Je hart smelt wanneer hij naar je toe komt gedreuteld en je spontaan een kusje vraagt.


Stierenjongetjes zijn stoere jongens, gezond, sterk en krachtig. De stierenmeisjes zijn échte meisjes, dol op hun poppen en pietepeuterig netjes. Ook kunnen ze echte wildebrassen zijn, maar hoe stoer ze ook doen, hun vrouwelijke charmes weten ze te allen tijde te gebruiken zoals dit hún uitkomt. Als snel heeft dit ministiertje alle mannen in haar buurt om haar vingertjes gewonden.


Kleine Stierenpeuters zijn over het algemeen wat verstandiger en bedachtzamer dan andere kinderen. Het zijn evenwichtige kinderen en hun karakter is constant. Sommige stieren kunnen wat verlegen zijn of eenkennig maar ze zullen altijd rustig zijn, vreedzaam en opgewekt. Het kleine stiertje staat ook niet graag in de belangstelling. Laat hem maar lekker in een hoekje spelen, dan voelt hij zich het prettigst.
Het stierepeutertje houdt er niet van om geplaagd te worden.Als hij teveel onder druk komt te staan kan hij driftig worden en koppig. Het enige dat dan nog bij hem werkt is liefde, heel veel liefde.


Stieren zijn gul, hartelijk, vriendelijk, gelijkmatig en bescheiden. Maar wanneer ze worden geprovoceerd, dan kunnen ze hun zelfbeheersing verliezen en in woede uitbarsten. Een stier is romantisch maar geeft zijn hart niet ‘zomaar’. Maar als hij hem geeft, is dat voor altijd en zal hij zijn partner trouw zijn.


Stieren kunnen erg toornig worden. Als een Stier zich genomen voelt, kan hij tot aan het excessieve toe haatdragend zijn. Dan komt een verzoening steeds verder weg te liggen, vergeven is moeilijk, vergeten wordt er nooit. Gelukkig zijn Stieren zelden bij langdurige vetes betrokken, want hun geduld is erg groot.

Ik ben niet zo van de sterrenbeelden...hou me er ook totaal niet mee bezig.
Maar ik kwam dit ergens al surfend op het web tegen en moet zeggen dat het wel aardig klopt.
Straks die van Zara ook maar eens opzoeken.
Dan weten we een beetje wat ons te wachten staat met deze jongedame!

woensdag 5 mei 2010

De vijfde ziekte

Owen heeft de vijfde ziekte. Wat is dat dan? Een kinderziekte die gepaard gaat met rode vlekjes op romp, armen, benen, gezicht. Hmm je hele lichaam dus.
Waarom het trouwens de vijfde ziekte genoemd word is me een raadsel. Wat zijn dan de eerste vier?
Ik heb het even opgezocht.

De ziekte dankt haar naam aan de volgorde waarin men vroeger de vlekjesziekten beschreef: 1. mazelen, 2. rode hond, 3. roodvonk, 4. ziekte van Filatov-Dukes (dit bleek later een variant van rode hond te zijn), 5. erythema infectiosum (vijfde ziekte) en 6. erythema subitum (zesde ziekte).

Thanks Wikipedia!!
Dan de rest ook maar even hier neerplempen.


De vijfde ziekte komt vooral voor bij kinderen van 4 tot 10 jaar, meestal in het voorjaar of de vroege zomer.
Na de besmetting zijn er weinig klachten, hooguit wat hangerigheid.

Het kind krijgt symmetrische paarsrode wangen met grillige, rozerode vlekjes. Het geheel op het gelaat lijkt soms op een vlinder.

De uitslag breidt zich uit naar vooral de strekzijde van bovenarmen en dijen, en naar de romp. Het geheel krijgt een wat netwerkachtig uiterlijk.

De vlekken zijn iets boven de huid verheven, groeien uit tot grote grillige plekken die uiteindelijk samenvloeien tot grotere vlekken.

Handpalmen en voetzolen blijven meestal vrij van uitslag.

Het kind kan wat koorts en jeuk hebben, maar voelt zich verder niet ziek.

In 10% is er ook sprake van gewrichtsklachten.

Na ongeveer tien dagen is de uitslag verdwenen.

Bij warmte, kou, inspanning of stress kunnen de vlekjes tijdelijk terugkomen.
 
Wat ik wel wist over deze ziekte is dat het gevaarlijk kan zijn voor iemand die zwanger is en nog in het eerste trimester zit. Dit hoorde ik toen ik zwanger was van een van de leidsters van de creche. Zij was ook zwanger en had deze ziekte gekregen van een van de kindjes op de creche. Gelukkig heeft haar kindje er geen last van gehad.
 
Owen heeft er ook geen last van trouwens. Geen jeuk of koorts.
En nu de vlekjes te zien zijn is het ook niet meer besmettelijk.

p.s. Let maar even niet op zijn graftengels. Ik heb 'm uit de tuin getrokken om een foto te maken van de vlekjes.
 
 

maandag 3 mei 2010

Nog maar eens

Gisteren was het er een uitgelezen dag voor. De hele dag regen en voetbal op tv.
Tijd voor pottytraining dus. Owen heeft de hele dag zonder luier gelopen.
Resultaat..... 3 ongelukjes.
1 plasje en 2 keer een grote boodschap. Plassen op het potje gaat prima. We hoeven niet eens te zeggen dat hij op het potje moet. Dat doet hij uit zichzelf.
Maar die grote boodschap wil op een of andere manier nog niet echt op tijd doordringen.
"Mama, kom eens" klinkt er dan uit de keuken. En dan ligt er een bruine rakker op de grond en staat Owen er als meneer Wijdbeens naast. Waar die andere bruine rakker geparkeerd is vertel ik maar niet (te genant)
Vandaag weer een nieuwe dag zonder luier. Kijken met welke stand we vandaag eindigen.