maandag 24 januari 2011

Kinderwijsheden

Owen heeft afgelopen weekend bij opa en oma geslapen. Eigenlijk zou hij maar een nachtje blijven, maar het beviel hem zo goed( opa in het logeerbed en Owen bij oma) dat hij nog een nachtje wilde blijven.
Toen oma zich 's morgens aan het aankleden was onder het toeziend oog van Owen en de bh achterstevoren aandeed en aan de voorkant vastmaakte dacht Owen das niet goed en zei "Oma daar zitten geen tietjes hoor!"
Gisteravond was hij helemaal uitgeput van zijn weekendje logeren dat hij doodmoe in slaap viel.
Toen wij later naar bed gingen bleek hij in bed geplast te hebben (ongelukje....kan gebeuren)
Dikke tranen natuurlijk en hardstikke koud van die natte broek. Wassen en schone broek aan en weer in bed gelegd. Kotst hij na een hoestbui het hele bed inclusief zichzelf onder. Bed verschoond en weer een schone pyama aan.
Doordat hij vannacht niet veel geslapen heeft door het hoesten was hij nog zo moe dat hij tot half 11 geslapen heeft.
En vandaag? Nou een beetje ziekjes. Niet willen eten en hangerig, spugen en vanaf de wc roepen...."mama ik heb poep geplast"
Ik heb hem maar lekker op de bank geinstalleerd met zijn dekbedje.

maandag 3 januari 2011

Nieuw jaar

Weer een nieuw jaar!! 2011...
Het jaar dat Owen 4 wordt en naar school gaat. En dus ook voor het laatst naar de creche gaat. Hij zal de meiden daar nog wel gaan missen.
Wat zal dat raar zijn, niet de hele dag die kleine man om je heen. Ook wel lekker af en toe. Maar zal best wel even wennen zijn. En niet alleen voor hem, ook voor mij.
Voor Owen is het prima hoor...school. Hij is er aan toe. Nieuwe uitdagingen, nieuwe vriendjes maken.
Deze week gaat hij al vast een nieuwe uitdaging aan. Hij gaat zaterdag voor het eerst naar kleutergym.
Hij stond al een tijdje op de wachtlijst, maar omdat de sporthal waarvoor ik hem opgegeven had afgebrand was duurde het wat langer.
Ik ben benieuwd hoe hij het vind. Misschien dat ie ons bankstel dan wat minder vaak als trampoline annex klimtoestel gaat gebruiken. Dan kan hij daar zijn energie kwijt (en dat heeft ie ruim voldoende)
Dus 2011.... Het jaar van nieuwe dingen.